FUVO G19

FUVO IL etablerte i fjor høst ett eget juniorlag etter flere år uten. Målsetningen med satsingen var å gi ett tilbud til de som var for gamle for G16-laget og minske nivåforskjellen mellom aldersbestemt lag og egne senior lag.

Etter en litt vanskelig start med få spillere i fjor høst og en stor usikkerhet om satsingen ville lykkes, er laget nå godt etablert med spillere fra egen stall, spillere som har kommet tilbake til moderklubben og nye spillere som har valgt overgang fra andre klubber.

Utviklingen hos enkelt spillere har vært stor siden oppstart og laget har fått sin gjenkjennelige spillestil hvor det er innført en del enkle prinsipper. Det er også blitt lagt stor vekt på rolleforståelse og ønske om en ballbesittende offensiv fotball, og ikke minst utvikling av individuelle ferdigheter, både tekniske og fysiske. Flere av spillerne har også fått sin senior debut og gjort sine saker bra i 5. divisjon.

Laget består av mange unge spillere i forhold til junioralder. Flere siste års G16, så flere av spillerne kan fortsatt spille på samme lag inntil 3 år til. Noe som vil forsterke relasjonene i spillet ytterligere fremover. Det er faktisk kun èn spiller som ikke kan bli med videre neste år på grunn av alder.

Selv om det differensieres på spilletid, noe som er ganske vanlig på juniornivå, er det sånn at alle som er med i kamp troppen skal få spilletid når de møter til kamp.

Trivsel og ett godt miljø vektlegges også mye. Det er kanskje det viktigste i en prestasjonsgruppe.

Laget har to trenere, gode fasiliteter og en lagleder (Oppdame) som sørger for alt av utstyr er på plass, kampregistreringer, mat under kamp og treninger, draktsett som ligger klart i garderoben, samt oppdaterer med informasjon og annet på egen FB-side. Laget får også tett oppfølging opp av to kompetente og erfarne spillerutviklere som aktivt deltar under treninger og kamper. Disse gir råd til både trenere og spillere.

FUVO IL skal være en klubb for alle, og det gjelder selvfølgelig G19-laget også, så de som måtte ønske er hjertelig velkommen, uansett nivå eller ambisjoner, for prøvespill eller bare for å komme på en trening for å se å bli kjent. Husk å melde fra både til oss og til nåværende klubb hvis du spiller aktiv i en annen klubb i dag.

FUVO G19 er nå ubeseiret på 5 kamper på rad, og vi gleder oss til fortsettelsen av sesongen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *